Milyen legyen a konyha kialakítása?

Nebraska konyhabútor

Nebraska konyhabútor

Praktikusság szempontjából a konyha kialakításánál a legjobb az a megoldás, aminél egyszerűen elfordulva a konyhádban, a hátad mögött is munkatér áll rendelkezésre. Ide tartozik a pult, sziget vagy a G és U alakú elrendezések is. Figyeljünk oda a tálalásra is! A tálaláshoz való eszközök alatt minden olyan evőeszközt és étkészletet értünk, amit ebédhez, vacsorához használsz. A tálaláshoz tartozó eszközök zónájánál érdemes azt szem előtt tartani, hogy ezeket gyakrabban használjuk, így ne felső vagy túl alsó szekrénybe tedd őket, inkább középre helyezd. A konyhai eszközeink egy nagyobb szeletét a tálalás zónájában tároljuk, ide tartoznak a bögrék, poharak, tányérok, villák, kések, merőkanál, szalvéta, asztali fűszertartó, stb… Tehát, jól látjuk elég széles a paletta. Ha praktikusan gondolkozunk, akkor érdemes ezeket a mosogató köré rendezni a szekrényekben és fiókokban, így mosogatás után ezt a mennyiségű készletet egyből könnyen elpakoljuk. Az egyedi konyha megtervezéséhez keresse a kapbutor.hu webáruházat!